Com instal·lar WordPress al teu servidor

Si estàs pensant a donar el salt del WordPress gratuït al professional : guia pas a pas per instal·lar WordPress en el teu servidor.

Entenent que ja coneixes bé el CMS WordPress i que ja disposes d’un blog a WordPress.com.. Altrament respassa el següent manual.

1. Registrar el domini

Poc podrem fer si no tenim un domini, una adreça que els usuaris puguin teclejar al navegador per consultar els nostres continguts. Així que el primer és decidir quin nom de domini usar, amb quina extensió (.com, .es, .org …) i on ho anem a registrar. Per posicionament és recomanable fer servir el .com encara podem optar per alguna altra variant. Fes un estudi previ sobre la competència que tens per segons quines paraules i tracta d’evitar guions i noms difícils de memoritzar (el mateix van pensar de Google en el seu dia, així que no em facis gaire cas;)) Si vas a crear un bloc personal , pots utilitzar el teu nom propi.

Recorda que des que registres un domini has d’esperar 60 dies per poder moure’l a un altre registrador.

Nosaltres registrarem un domini gratuït, amb l’extensió .tk

2. Hosting para WordPress

Un cop disposem d’un domini necessitem un hosting, una carpeta amb un cert espai allotjada en un servidor fiable i que ens asseguri un 100% de disponiblitat, és a dir, que la nostra web sempre es trobi accessible.

Per instal·lar WordPress és imprescindible que el hosting ens de suport per php i bases de dades MySQL.

Els preus no són molt alts en qualsevol cas i et vas a estalviar problemes. Hi ha bastants empreses de hosting que estan especialitzades en WordPress, així que qualsevol problema que tinguis referent a cert connector (plugin), bases de dades, etc. t’ho poden resoldre amb més rapidesa.

Nosaltres hem triat un de gratuït: Hostinger.

Algunes dades rellevants són:

  • Dades d’accés al teu tauler de control del hosting. Generalment et trobaràs amb dos tipus de panells de control: cPanel i Parallels Plesk. Són similars i no hauria de portar molt de temps familiaritzar-te amb les funcions més comuns.
  • Servidors de correu. Podràs crear el teu primer compte de correu ..@elmeudomini.tk i les dades per configurar els clients d’escriptori com Outlook o Mail.
    Screen Shot 2015-03-08 at 17.17.40
  • Dades FTP. L’accés FTP al teu servidor et permet veure els directoris de carpetes que vagis creant i el contingut de cadascuna, és similar a un explorador de Windows. Necessitaràs el nom del servidor, hauràs de crear un usuari FTP i una clau. També pots accedir a les teves carpetes a través del panell de control.

3. DNS: configurant el domini

DNS : Domain Name Server, és la manera en la qual un domini, tipus midominio.com, em redirigeix ​​a la carpeta correcta allotjada en el teu servidor i que conté la teva pàgina web. Seria molt difícil aprendre l’adreça d’una pàgina web amb l’IP.

Des del domini tk per acabar-lo de configurar, haurem d’indicar l’@IP del DNS (Domini) que tot seguit “contractarem”.

Screen Shot 2015-03-04 at 20.46.33

Un cop configurat caldrà esperar una mica (delay) fins que funcioni per la propagació de DNS, és a dir, que posem la url al navegador i poguem visualitzar el nostre web.

Screen Shot 2015-03-04 at 20.51.25

 4. Accés FTP: Administrador d’arxius

Screen Shot 2015-03-08 at 17.18.07

Screen Shot 2015-03-08 at 17.41.08Podrem accedir mitjançant un client FTP o des del propi Hosting “Administrador d’Arxius”.

A Hostinger si el vull emprar l’haig d’instal·lar,

Screen Shot 2015-03-08 at 17.43.10

5. L’accés FTP: Gestor o client FTP

Des del Panell de control de Hostinger, a la Secció Arxius > Conta FTP, creem un nou usuari. Has d’omplir el següent formulari usuari + clau de pas

Screen Shot 2015-03-08 at 17.22.56

Un cop creat al llistat de sota t’apareixeran les dades que necessitaràs per connectar-te via FTP

Screen Shot 2015-03-08 at 17.24.01Cal descarregar un client FTP per transferir fitxers, per exemple Filezilla.

A Filezilla menú File>Site Manager, obrim el gestor de connexions. Creem una Nova, cliquem botó Add New Site i posem les dades abans facilitades.Screen Shot 2015-03-08 at 17.31.49

Si conectem amb el servidor del nostre hosting

Screen Shot 2015-03-08 at 18.00.44

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s