J11.3.Com triar un template adequat per al teu lloc web?

Aquí dorem algunes pautes per a aprendre a avaluar i triar quins són els templates més adequats per al lloc web determinat.

Al moment d’haver de definir l’aspecte visual del teu lloc, aquests són els passes que recomanades per a buscar plantilles en els catàlegs de templates de Joomla (catálogo de DDW o de Bestofjoomla), o a les webs dels seus autors (ex: JoomlartRocket ThemeJoomlaShackTemplatePlazzaPixels ParadiseJoomlaBambooYouJoomla,Shape5JoomlaDesignsGavick ProYooThemeJoomlaJunkie)

Has de seleccionar i triar entre 3 a 5 templates diferents, i no només un, ja que en una primera instància has de fer una selecció dels templates que més t’agradin (estèticament parlant).

Una vegada que tens la teva selecció inicial de templates, has avaluar en cada un d’ells altres factors que fan a la seva qualitat i funcionalitat. És a dir, a més dels teus gustos, ara has de considerar:

  • Analitza la possibilitat d’incloure en el template teu logotip (i una bona imatge de capçalera en cas de ser necessari), sense deformar les relacions d’espai, i sense que el logotip s’hagi de reduir massa (més enllà de la grandària mínima permesa). Has d’assegurar que el fons on anirà inclòs el logotip, sigui adequat i harmònic.
  • Analitza l’estructura del template (quantitat de columnes, si té capçalera i peu de pàgina, si és d’amplada fixa o expandible).
  • Observa quines funcions inclou el template (tipus de menús, mòduls disponibles, efectes aplicables, etc). Actualment els bons desenvolupadors de templates també ofereixen sense càrrec extra alguns mòduls i funcionalitats que es complementen amb les seves plantilles.
  • Observa les possibilitats de configuració i personalització que permet el template, sense necessitat d’editar el seu codi font!
  • Mira els estils interns aplicables a la zona de contingut principal o maincontent (encapçalats de textos, paràgrafs, imatges, vinyetes, capes de text destacat, etc) i també els estils predeterminats del layout (combinació de colors, sobretot) o si només ve amb una combinació única de colors assegura’t que s’ajusti a la de la teva imatge/identitat institucional o corporativa (definida en el logotip)
  • Assegura’t d’escollir templates actuals i moderns, per estar d’acord amb les últimes tendències del disseny el millor és que consideris únicament templates de no més d’un any d’antiguitat.

Finalment amb la col·lecció de templates que has triat, ara has de determinar quin és el millor, o quina s’ajusta més al lloc web que necessites.

Possiblement et calgui una opinió professional per determinar això si no tens experiència en disseny web, ja que cal considerar el contingut dels mòduls, la quantitat d’elements de la interfície gràfica, els continguts de les pàgines, i molts factors més.

A continuació un exemple pràctic ::

Com avaluar què inclou el template a utilitzar?

Bé, suposem que el template que instal·larem és “Jetor” de OlwebDesign > Procedim a la seva instal·lació i. .. s’observa:

El mòdul d’Accés d’Usuaris Registrats: Com vàrem esmentar anteriorment aquest mòdul ja és propi de Joomla, el template li ha donat un color de fons, i icones en lloc d’enllaços de textos (vaig oblidar contrasenya, vaig oblidar usuari).

Secció Registre d’Usuaris: En aquest apartat també s’ha donat un color de fons + altre color a l’encapçalament “Registration”

Formulari de Contacte Simple

Això és bàsicament el que defineix un template, clar que segons l’autor/desenvolupador, s’aplicaran a mòduls o seccions diferents estils: icones, botons de “Enviar” o “Registrar”, etc.

Ara bé, hi ha templates que inclouen seccions que no són pròpies de Joomla (aplicacions bàsiques) sinó que porten per exemple un mòdul per a la capçalera en Slide,menús desplegables, menús dropdown.

Capçalera Slide editable: La majoria dels templates tenen aquesta capçalera, i donen la possibilitat que editis des de l’administració aquest mòdul posant les imatges que vulguis visualitzar.

Menú Desplegable: des de l’administració> generalment des configuració del template, indiques / selecciones el menú que ha d’aparèixer amb l’estil desplegable.

Mòdul dropdown

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s