J11.2.Adquirir/instal·lar templates de Joomla!

Al post anterior, dèiem de les passes per a personalitzar l’aparença del teu lloc web Joomla! eren els següents:

 1. Has de buscar, avaluar, i triar un o diversos templates de Joomla!, Segons els teus gustos i les necessitats de la teva web
 2. Descàrregues el/ s template/s escollit/s des dels llocs web on estan disponibles i el / s instal a la teva web Joomla!
 3. Assigneu el/s template/s instal·lat/s per activar a la web
 4. Configures i personalitzes el/s template/s, fins a aconseguir l’aspecte visual que desitges

Ara veurem on es poden adquirir templates per Joomla! i com és la instal·lació i assignació d’aquests. En propers articles podràs aprendre a avaluar i triar quins són els templates més adequats per al lloc web que vols aconseguir.

1. On buscar i adquirir templates per a Joomla?

Hi ha desenes de milers de templates per Joomla disponibles a llocs d’Internet que s’especialitzen en el desenvolupament i publicació de recursos per Joomla!.

Alguns templates són comercials (has comprar abans de poder descarregar-los i utilitzar-los) però també hi ha templates gratuïts (que es poden descarregar lliurement i usar-se).

Templates comercials vs. templates gratuïts

Si el que necessites és desenvolupar un lloc web professional al preu més baix possible, et recomano que només utilitzis templates comercials, ja que generalment els templates gratuïts són de molt mala qualitat (llevat d’algunes excepcions, lògicament)

És preferible fer una selecció de diversos templates que compleixin amb els estàndards òptims de qualitat. Aquests factors de qualitat tenen múltiples avantatges:

 • van amb les tendències i estils actuals: són minimalistes, lleugers i funcionals
 • tenen codi HTML mínim (optimitzat per a cercadors i permeten la ràpida càrrega de les pàgines)
 • tenen compatibilitat multinavegador (el lloc web es visualitza correctament en els navegadors més utilitzats)
 • compleixen amb els estàndards de maquetació HTML (proposats per W3C)
 • estan desenvolupats sota patrons de disseny web (models estàndards de navegació, interacció, i format d’informació per a web

Desenvolupadors de templates comercials

Els autors de templates de Joomla! més reconeguts són: JoomlartRocket ThemeJoomlaShackTemplatePlazzaPixels ParadiseJoomlaBambooYouJoomlaShape5JoomlaDesignsGavick ProYooThemeJoomlaJunkie

El millor dels templates comercials és que:

 • Tenen un aspecte estètic més modern (web 2.0),
 • Són compatibles amb diferents navegadors,
 • El seu codi és net i correcte (css i xhtml vàlid),
 • Colors intercanviables,
 • i molt més..

Compra i descàrrega de templates vs. Fer-se soci

Hi ha dues formes d’adquirir templates comercials per Joomla!, Segons la forma en què els seus autors els comercialitzen:

 1. compres el template que vols i el descàrregues després de pagar-lo
 2. et subscrius a una pertinença o club, per un temps determinat, per a descarregar i utilitzar diversos templates

La majoria dels vendedodres de templates de joomla prefereixen la modalitat de “subscripció al club”, això et permet descarregar i utilitzar diversos templates, en un temps determinat.

Les afiliacions tenen una durada limitada, per exemple poden ser mensuals, trimestrals, semestrals o anuals, i després és possible renovar o no. No obstant això hi ha plans de membres que estan pensades per a desenvolupadors web i hi ha altres plans que serveixen més a persones que volen desenvolupar el seu propi lloc web però no van a dedicar-se al disseny web.

Les afiliacions que inclouen el dret d’ús dels templates descarregats en un sol lloc, o en diversos, o en il·limitats llocs web. Els templates descarregats en les afiliacions no es poden revendre, ja que els seus autors cedeixen els drets d’ús però no els de revenda.

Com funcionen les afiliacions?

Suposa que compres una pertinença a Rocket Theme que inclou:

 • 60 dies de durada
 • dret d’ús de les descàrregues en un lloc web o domini

Això implica que en els 60 dies que dura el teu membre podràs descarregar la quantitat que vulguis de templates o recursos de Rocket Theme , però podràs utilitzar tots aquests recursos únicament en un sol lloc web.

Quan venç la teva membre, podràs renovar-la o no. Si la renoves podràs seguir descarregant nous templates o components per al teu lloc, però si no la renoves els templates adquirits durant el teu període de membres podràs usar-los per sempre.

És a dir, la pertinença al club venç però el dret d’ús dels seus templates no.

Desenvolupadors de templates gratuïts

La majoria dels desenvolupadors de templates de joomla, també dissenyen templates que després ofereixen gratuïtament. Els quals pots descarregar i instal·lar quan vulguis en el teu lloc, només et demanen que mantinguis l’enllaç cap a ells com a desenvolupadors del template.

Alguns proveïdors: JoomlaJunkieThemza i més.

Llocs amb Templates d’Diversos Proveïdors

Per veure llocs que tinguin templates comercials i gratuïts, de diversos proveïdors i et puguis estalviar el temps de visitar un per un, et recomanem:

BestofJoomla que té una bona base de dades amb diversos. Les dades i informació de cada proveïdor i plantilla estan en anglès.

2. Instal·lar i assignar (activar) templates

Per instal lar templates:

Administrator>> Panell principal>> Extensions>> Install / Uninstall (o Extensions>> Languages screen)

instal lació de template

Després d’instal lar la seva nova template necessites assignar i activar perquè es mostri en el teu lloc web (si no fas això no podràs veure el teu template a la part pública de la teva web)

Per això vas a:

Administrator>> Panell principal>> Extensions>> Template Manager (o Extensions>> Gestor de plantilles)

Tingues en compte que:

 • Sempre hi ha un template assignat “per defecte” que es carregarà a tota secció o pàgina del teu lloc web on no s’especifiqui/n altre/s template/s
 • Assignant un template a diferents ítems del menú, faràs que aquest template carregui únicament en la secció o pàgines especificades

Cal que sàpigues que Joomla! pot tenir instal·lat qualsevol quantitat de templates en el seu sistema encara que podràs utilitzar un sol o diversos. D’aquesta manera, veiem que un lloc Joomla! Pot usar diferents templates per a diferents seccions o pàgines.

Finalment podràs configurar i personalitzar el teu template, en la mesura de les teves possibilitats.

En propers articles podràs aprendre a avaluar i triar quins són els templates més adequats per al lloc web que vols aconseguir. També aprofondirem més sobre la configuració i personalització de templates.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s