J3.Instal Joomla 1.5.x en minuts!

Aquesta guia explica la instal·lació de Joomla 1.5.x en un servidor de producció i sota un domini d’Internet.

En finalitzar aquestes instruccions “pas a pas”, el teu sistema Joomla 1.5.x hauria de poder funcionar correctament sota el teu propi domini i servidor web. El pas següent després, serà crear i personalitzar el teu lloc web amb el CMS.

Aquí es veu la manera d’instal·lar Joomla manualment, de la manera més senzilla possible (encara que hi ha diverses formes o mètodes que no s’esmenten).

Preinstal·lació de Joomla 1.5.x

Anomenem preinstal·lació als preparatius que s’han de resoldre abans de la instal·lació pròpiament dita, en resum:

  1. descomprimir i pujar l’instal lador de Joomla al servidor (que has descarregat en http://www.joomla.org/download.html)
  2. crear una base de dades mysql i un usuari assignat a aquesta (en el vostre cas l’user amb el que accediu al lula/phpmyadmin), i disposar de les seves dades d’accés/ús

1-descomprimir l’instal·lador de Joomla 1.5.xy pujant els arxius al servidor

En descomprimir l’instal·lador al teu PC obtenir els directoris i arxius que conformen el sistema Joomla:

Després, puges per un client FTP tots aquests arxius.

És fonamental que triïs bé on vols que funcioni el teu lloc Joomla. Per això considera que a cada directori a la web es correspon una URL associable al teu domini.

El directori públic de fitxers d’Internet és aquell directori designat per a emmagatzemar tots els recursos accessibles des d’un navegador web. El teu directori públic pot tenir aquests noms depenent del servidor que utilitzis:

public_html, www, htdocs, etc.

Suposant que el directori públic del teu servidor és www, tenim llavors que:

– / www / es correspon amb l’accés a http://info.iesthosicodina.cat/~user, per tant

– / www / joomla / es correspon amb l’accés a http://info.iesthosicodina.cat/~user/joomla/

Si vols instal·lar Joomla en l’arrel del teu domini has de pujar tots els arxius dins la carpeta “www”, si no, hauràs de crear prèviament per a això un directori immediatament dins www, per ex: / portal /, en aquest cas la teva web Joomla serà visible des http://info.iesthosicodina.cat/~user/portal/

2 – Preparant la base de dades Mysql

Per instal·lar Joomla necessitaràs tenir creada una base de dades mysql al teu compte del servidor.

Això podràs fer-ho tu mateix a des del phpmyadmin.

Necessites 4 dades fonamentals per a poder usar:

  1. nom del host (servidor del motor de base de dades mysql), localhost
  2. nom de la base de dades, en el vostre cas sempre amb el prefix, pe. user_joomla
  3. nom d’usuari de la base de dades
  4. contrasenya de l’usuari

Si no tens aquests 4 dades, no podràs instal lar Joomla, així que assegura’t de tenir-los a mà, abans de seguir endavant.

Instal·lació de Joomla 1.5.x

Un cop hagis pujat l’instal del sistema (els arxius al servidor) has d’obrir el teu navegador i executar l’URL complert corresponent al directori que Joomla.

Per exemple, si has pujat els arxius al directori públic (public_html, www, htdocs, etc) accedeix al navegador: http://info.iesthosicodina.cat/~user/joomla/, millor si ho fas de del Firefox per a no teniir problemes..

Seràs dirigit automàticament a l’assistent d’Instal lació de Joomla 1.5.x:

Al pas 1, hauràs de seleccionar l’idioma de la interfície que vols per l’assistent d’instal lació no serà la llengua per a l’administració de Joomla.

Bé, una vegada que selecciones l’idioma fes clic a “Següent” (a dalt a la dreta)> Pas 2: Comprova que els elements que es recomanen per a una correcta instal lació siguin els valors recomanats (els esmentem en els requisits d’instal lació, més amunt), per exemple com mostra la següent imatge:

Després de comprovar que els principals elements estiguin correctes feu clic a “Següent”> Pas 3: llegim els termes de la llicència clic a “Següent”>

En el Pas 4: en aquest pas has de posar les dades de la base de dades mysql creada anteriorment, juntament amb nom del servidor (usualment és “localhost”). Quan completes els camps fes clic a “Següent”.

En el pas 5 si voleu habilitar la capa FTP per a la gestió d’arxius selecciona Sí i completa els camps, sinó fixa’t que el “No” estigui seleccionat, i fes clic a “Següent”.

Pas 6: En aquest pas completa els camps com mostra la següent imatge. Tingues en compte que només és un exemple, has de completar les dades com vulguis.

Bé, una vegada que hagis completat els camps del pas 6 al fer clic a “Següent” passaràs al Pas 7, que és on l’assistent d’Instal·lació et diu que has eliminar per complet el directori “Installation”. Elimina per FTP o des del tauler de control web del servidor.

Una vegada que ho elimines has de tornar al Pas 7 i fer clic a  o en  .

Depenent en qualsevol has fet clic veuràs:

(Panell d’Administració del teu lloc Joomla)

o

(Portada, frontend o interfície del lloc públic)

Si veus aquestes pantalles és perquè tot ha sortit correctament. Si has tingut problemes específics en la instal lació, Comenta’ns sota quins han estat aquests problemes i nosaltres intentarem anar perfeccionant aquest tutorial.

!!Precaucions

No costa gaire prendre algunes mesures de seguretat que us poden estalviar bastants mals de cap en el futur.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s