pràctica instal·lar XAMPP Lite


Una forma fàcil d’instal·lar un servidor web en Windows amb Apache, PHP i MySQL és XAMPP. Aquest servidor permet fer proves amb PHP sense necessitat de contractar un hosting. Amb XAMPP es pot instal·lar Apache, PHP5 i MySQL de forma fàcil i molt ràpida. Només has de dirigir a la secció de descàrregues de XAMPP i triar l’opció XAMPP Lite 1.7.3 “installer” per començar a baixar-la.

On guardar

En córrer la instal·lació, el primer que hauràs de decidir és on guardar (recomano deixar-lo en la carpeta que ens apareix per defecte c: \ xampp). La ubicació és important perquè aquí és on s’ubicaran físicament els llocs que vulguis mostrar en el servidor.

Icones i opcions de servei

El següent pas és per a la creació de les icones a l’escriptori i quines opcions com a servei vols instal·lar. Per defecte aquestes opcions estan sense marcar. Si voleu que cada vegada que s’encengui el teu ordinador corri el servidor, has de seleccionar que instal·li Apache, MySQL i FileZilla com a serveis. En cas contrari, pots deixar-los sense titllar. S’instal·laran igual però hauràs activar les opcions de manera manual cada vegada que necessitis engegar el servidor.

Panell de Control

Després d’un parell de següents i fer clic a finalitzar, l’instal·lació et demanarà si vols obrir el panell de control. Des d’aquesta nova finestra és des d’on podràs engegar i apagar el servidor Apache i MySQL (PHP s’inicia quan iniciar Apache) cada vegada que ho necessitis.

Llest, ja està instal·lat. Ara només has de guardar els teus arxius del lloc dins de la carpeta c:\xampp\htdocs\perquè puguin ser vistos des de http://localhost/ als teus navegadors. Per exemple si jo tinc l’arxiu c:\xampp\htdocs\index.php, ho vaig a poder visualitzar des d’Internet Explorer o Firefox sense problemes escrivint http://localhost/index.php.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s